Begeleiding

Samen met andere werkzoekenden ben je actief op zoek naar een passende job. Jouw trajectbegeleider is altijd aanwezig om je te ondersteunen en tips en tools aan te reiken. Daarmee kan je zelf de stappen zetten die je dichter bij jouw doel brengen.

Samen met je groepsleden werk je aan het vergroten van je kansen op de arbeidsmarkt. Je bespreekt elke week bij de start van de bijeenkomst de zaken die je de afgelopen week in de weg hebben gestaan en je krijgt tips die je de komende week kunnen helpen om weer nieuwe kansen creëren. Je maakt iedere week een actieplan waar je de komende week mee aan de slag kunt.

Tijdens het tweede deel van deze bijeenkomst werk je bijvoorbeeld in tweetallen in ons Activiteitencentrum. Deze grote open ruimte is speciaal ingericht om direct tot actie over te kunnen gaan, zodat je snel kunt reageren op actuele vacatures. Onze activiteitenruimtes zijn goed gefaciliteerd met vacatures, bronnentafels, tools en tips, telefoons, computers en printers.

Kortom alles wat je nodig hebt om goed voorbereid een baan te zoeken en te vinden!

Het laatste en steeds terugkerende onderdeel van deze dag is de mogelijkheid om sollicitatievaardigheden aan te scherpen door samen met je eigen groep in een vertrouwde omgeving te oefenen hoe je je zelf het best kunt presenteren aan een werkgever. Gedurende de hele dag begeleidt je trajectbegeleider de bovengenoemde activiteiten.