Over ons

Alexander Calder Arbeidsintegratie: de kortste weg naar werk!

Coachingsgesprek Over Het Vinden Van Een Baan Tussen Twee Vrouwen

Wie zijn we?

Alexander Calder arbeidsintegratie is een toonaangevend re-integratiebedrijf met ruim 300 medewerkers werkzaam in Vlaanderen en Nederland. We werken nauw samen met de VDAB, en blinken als bemiddelingspartner regelmatig uit als de best presterende partner met het hoogste plaatsingspercentage. Dankzij onze ervaren coaches en ruim zestien jaar aan expertise en ervaring het vak, begeleiden we cliënten naar een goede baan in zo kort mogelijke tijd.

Onze vestigingen hebben maar één doel: geslaagde bemiddeling. Een tevreden cliënt is de grootste inspiratiebron. Onze medewerkers zijn enthousiaste doeners die houden van aanpakken. No nonsens voor ons zelf en onze cliënten, maar met een warme, mensgerichte benadering.


Hoe gaan we te werk?

Alexander Calder arbeidsintegratie is gewoon en toegankelijk. De drempel is laag, er is sprake van directe en open communicatie en afspraak is afspraak. Onze professionele medewerkers zijn enthousiaste doeners die van aanpakken weten. No nonsense voor onszelf en onze klanten. De medewerkers voelen zich verbonden met de missie van de organisatie. Ze zijn energiek en doelgericht. De consulenten zijn betrokken bij hun cliënten. Dit vertaalt zich in een professionele werkwijze, opbeurende woorden en advies als het tegen zit en meeleven wanneer er succes wordt behaald.

Alexander Calder arbeidsintegratie mag dan bekend staan als een groot re-integratiebedrijf, maar als je op één van onze vestigingen je traject volgt dan merk je dat niet. Het grootste team van ons land bestaat uit 10 coaches. Klein genoeg voor maatwerk en groot genoeg voor een professionele omgeving. Je krijgt bij ons persoonlijke aandacht!

Loopbaancoaching en trajectbegeleiding draaien in onze optiek in feite om een verandering in doen én denken waarbij oude, inefficiënte denk- en gedragssjablonen vervangen worden door nieuwe, doelmatige. Om gedrag te veranderen willen we onze cliënten veel zien, hen structuur en regelmaat bieden en zorgen dat ze contacten met anderen leggen in een vooral positieve, op werk gerichte omgeving. Het opdoen van positieve ervaringen in werk (succeservaring) versnelt de gedragsverandering en dus de plaatsing op werk of verandering van werkplek. Zo komen we samen vooruit.


Waarom kies je voor Alexander Calder?

  • Doelgericht en enthousiasmerend
  • Deskundigheid en expertise - de partner van het VDAB met het hoogste plaatsing percentage
  • Focus op duurzaam werk
  • Professioneel team van ervaren coaches

  • Directe en open communicatie

Onderdeel van Calder Holding

Alexander Calder maakt onderdeel uit van Calder Holding, een grote sociale onderneming. We zijn maatschappelijk ondernemers. ‘Van inactief naar actief’ is ons motto, en dat doen wij op de gebieden onderwijs, zorg en werk. We streven ernaar om het juiste te doen voor mensen die tijdelijk wat extra ondersteuning nodig hebben en we durven ons daarbij te verbinden aan resultaten.